SPØRG EKSPERTEN

At vælge den rigtige farve og maling til boligens vægge kan være en vanskelig opgave. Her giver jeg et par god råd om valg af farver.

Hvordan bruges farvekortet rigtigt?

Et farvekort skal altid ses i dagslys for at få den mest nøjagtig farvegengivelse. Når du har valgt den ønskede farve, er det en god ide at få en farveprøve med hjem, så du enten kan male et lille område på væggen eller et stort stykke papir, som prøve flade.

Farver til boligens rum

Nuancen på farverne kan ofte ændre sig alt efter det pågældende lysindfald i rummet.

Den bedste metode er ofte at male sine farveprøver på væggene og derefter vurderer farvegengivelsen i løbet af dagen.

Kraftige farver kan virke overvældende på store flader, så her kan det anbefales at gå en farvetone op og vælge en lidt lysere udgave.

Hvilken type maling og farve skal jeg bruge?

Farver skaber forandring og stemning i et rum særligt, hvis de harmonerer med andre genstande i rummet. Så vælg gerne din farve til væggen ud fra farverne på dine puder, tæpper og anden interiør.

Farver fungerer ligeledes godt som kontraster i boligen og kan ændre på rumfornemmelsen. En lang gang ser kortere ud, hvis endevæggen males i en kraftig farve, ligeledes kan et møbel fremhæves eller en radiator gemmes væk ved brug af farver.

Farver kan også have et praktisk formål. Eksempelvis vil en mørkegrå farve bag brændeovnen minimere synligt snavs og misfarvning. Væggen ved håndvasken eller området ved kogepladen i køkkenet, kan ligeledes males i forskellige nuancer og glanstrin for at øge vaskbarheden af væggen.

Kvaliteten på malingen

Kvaliteten på maling svinger meget, vi anbefaler altid at købe en god kvalitets maling, som glansmæssig passer til formålet. Jo højere glans, jo mere modstandsdygtig maling.

En god maling indeholder kvalitets pigmenter, dækker godt og holder kuløren bedre end billige kridtholdige malinger.

Hvis du skal skifte farve på væggen så husk:

  • At vaske væggen af først.

  • Undgå at tynde malingen, da der kan komme gennemskin fra den gamle farve.

  • Beregn ca. tre lag ny maling for at dække en gammel mørk farve med en ny lys farve.

  • At grunde væggen, hvis der er nikotin- eller vandskjolder, eller hvis væggen er malet med alkydmaling, da dette ellers trænger igennem den nye maling.

Om malermester Pernille Hede

Jeg sætter stor pris på at levere kvalitet og solidt håndværk til både privat- og erhvervskunder.

En opgave er aldrig for stor eller kompleks til at jeg kan håndtere den. Jeg har stor erfaring med specialopgaver som kirker og herregårde.

​Kontakt mig

​Jacob Gades Vej 2, 5610 Assens

Klik her for rutevejledning

Telefon: 40 89 11 50

CVR: 37214353

Mandag - fredag: 09.00 - 17.00